top of page

Hvordan skaper du 2023 til å bli ditt år?

De siste årene har jeg valgt ett eller flere ord for året, som reflekterer det jeg ønsker å strekke meg mot.


Når jeg ser tilbake på 2022, har jeg oppsummert det med "året for nye begynnelser". Det overordnede ordet for 2022 var GLEDE.


Det er vært mye glede over de nye begynnelsene og andre hendelser i løpet av året.

Hvilke nye begynnelser jeg har hatt kan du lese mer om i egen post på min Instagramkonto eller Facebook-side.


De første tankene som kom til meg når jeg tenkte tilbake på 2022 var at det har vært et ekstremt tøft år. Mange emosjonelle dypdykk og klatring opp fra dumpa igjen. Men det at jeg valgte glede, betyr jo ikke at jeg kommer til å være glad og fornøyd hele tiden. Det handler om å skape rom for mer glede, og da er det gjerne noen emosjonelle rotårsaker som må opp og frem i lyset. Ved å gi slipp på det som holder meg tilbake, skaper jeg rom for mer glede.


Ett av ordene mine for 2023 er Purpose og for meg handler det om å ha en intensjon med det jeg gjør og den jeg er og slik jeg lever. Samt å finne mening i de tingene jeg gjør og livet jeg lever.


Jeg tenker at ordet purpose / intensjon har en drivkraft i seg som gjør at jeg beveger meg fremover. Jeg startet allerede i november/desember med å lande mer i meg selv, komme hjem. Å ha kontakt med seg selv og sitt indre er essensielt for å kunne finne sin intensjon og mening.


  • Hvorfor gjør jeg det jeg gjør?

  • Hvorfor vil jeg prioritere tiden min slik jeg gjør?


Å vite hvorfor er også drivkraften som må til for å stå det lange løpet.

Mister du motivasjonen, har du kanskje mistet fokuset på hvorfor?

Kanskje er ikke ditt hvorfor sterkt nok?

Kanskje har du utviklet deg og trenger å justere ditt hvorfor, så det er i integritet og samsvar med den du er nå?


Ditt hvorfor bør være emosjonelt forankret, noe som gjør at du hver dag velger å stå opp å gjøre jobben, og være den du er, selv når dagene er tunge og vanskelige. Ditt hvorfor skal være et solid motivasjonsfundament.


Det er generelt sett lett å se utenfor seg selv når vi møter motstand og når vi mister motivasjonen. Det er bare det at det er først når vi sjekker inn med oss selv at vi finner de gode løsningene som tar oss videre i livet. Du designer og skaper ditt liv.


Jeg sier ikke at vi ikke kan bli motivert av andre og ting utenfor oss selv. Absolutt, men hva er det som gjør at vi blir motivert av andre? Det er jo ofte når de treffer oss på det emosjonelle planet, der vi kan relatere det til oss selv og vårt eget hvorfor. Det er det som skaper magi, også over tid.


Det kommer tunge og vanskelige dager, det er en del av livet. Det er ikke slik at suksessrike mennesker til en hver tid går rundt og er supermotiverte. Livet "skjer" for alle. Har vi et godt forankret hvorfor, vil det være lettere å komme seg gjennom også de vanskelige dagene. Husk museskritt er også fremskritt på veien.

Og noen ganger (kanskje oftere enn vi vil innrømme) er faktisk det å bare være helt nødvendig for å kunne sette kurs og skape fremdrift.


Jeg har vært gjennom et år med mye endring, og har tidvis mistet fokuset på mitt hvorfor. Jeg har lært at det å bare være, gi slipp og roe ned er en nøkkel til å finne tilbake til meg selv. Derfor bruker jeg nå første del av januar til å se på mitt hvorfor, forankre det på nytt og skape et solid motivasjonsfundament som tar meg dit jeg vil i 2023 og videre.


Kanskje setter du ett eller flere overordnede ord for 2023?

Del gjerne dine ord for 2023 under denne posten på Instagram eller Facebook, for å manifestere og aktivere ordet/ordene dine.


De beste ønsker for ditt 2023.


62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page